Say yes to… Instax op jouw bruiloft!

Say yes to… Instax op jouw bruiloft!

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. Alles is tot in de puntjes geregeld; jullie zien er geweldig uit, de bruidstaart en champagne staan te shinen en de locatie is helemaal gestyled in het thema van jullie wensen. 

Wat wil je nog meer? Nou, simpel! Deze prachtige gebeurtenis voor eeuwig vastgelegd, zodat je deze dag nog héél vaak kunt overdoen – al bladerend dan wel, want het moment suprême (en alle andere fijne momenten) leg je natuurlijk vast met je instax buddy. Persoonlijk én superleuk!  

Maar waar te beginnen? Er zijn zoveel creatieve manieren om de foto’s van je wedding te verwerken tot iets origineels. Welke toffe ideeën dat zijn, lees je in dit blogartikel.  


Daar sta je dan met je partner. Je hebt er maandenlang – of misschien nog wel langer in verband met corona – naartoe geleefd. Vrienden en familie kijken vol spanning toe. Oftewel; het moment van de waarheid. Wordt er ‘ja’ gezegd?  

Waarschijnlijk leef je in een roes en maak je niet alle momenten helder mee. Alleen al daarom is het handig dat de instax camera in omloop is met de ceremoniemeester (of wie dan ook) in de aanslag om de mooiste plaatjes te schieten van jullie moment.  

Hoewel er vast een professionele fotograaf rondloopt en de prachtigste foto’s maakt, is het geweldig om spontane foto’s door de dag heen te verzamelen. Gemaakt door misschien iets minder goede fotografen, maar zeker waardevol en needed voor de beste details van jouw dag. Zeker voor later op de avond…  

Een fotogastenboek dé trend van nu

Om ervoor te zorgen dat de foto’s niet gaan rondzwerven – en jullie een prachtig, gebundelde herinnering overhouden – lenen instax foto’s zich perfect voor een gastenboek. 

Laat je gasten bij binnenkomst, want dan zien ze er nog fris en fruitig uit, een foto maken. Een leuke tekst erbij: Et voilà! Jouw gastenboek is een feit. Superhandig om een gezicht te zien bij alle (oud)ooms en (oud)tantes van jouw partner, waar je toevallig geen tijd voor hebt gehad om een praatje mee te maken. 

Het enige waar jij voor moet zorgen is een mooi, groot album. Eventueel verdeel je de pagina’s in tweeën, afhankelijk van het aantal gasten. Zo heeft iedereen ruimte voor een leuke foto en laat je de gasten die meteen beschrijven met een persoonlijke boodschap. Zorg voor mooie gelpennen en stickers, of kies voor de instax wedding bundel en laat vervolgens de instax camera het werk doen!  

Instax wedding bundel 

Ga voor deze kant-en-klare wedding bundel als je het lastig vindt om zelf de juiste attributen bij elkaar te zoeken. Of misschien heb je gewoon geen tijd om alles los te verzamelen of ben je bang dat je items mist? Uiteraard allemaal geen probleem. 

Deze set is er om van jouw instax foto’s één mooi geheel te maken. En daarnaast om de foto’s zelf wat meer glam te geven natuurlijk. Props zijn namelijk altijd een goed idee voor een extra feestelijke touch. Net als de zilver- en goudkleurige pennen, stickers en leuke washi tapes die in deze bundel zitten. 

Om het helemaal compleet te maken, zit er zelfs een (mini)fotoboek bij. Deze kun je eventueel dus als gastenboek gebruiken. Of gewoon voor jezelf! Deze bundel kan gecombineerd worden met elk type instax camera of printer. 

Bekijk wedding bundel 

Photobooth of instax camera? 

Een photobooth is natuurlijk hartstikke tof, maar het kost behoorlijk wat geld én gasten zijn er vaak niet weg te slaan, terwijl jij ze liever op de dansvloer hebt. Tel daarbij op dat de leukste foto’s vaak spontaan ontstaan in plaats van tijdens het aannemen van een pose.  

Liever wel een vaste plek voor het maken van foto’s? Dat kan dus ook gewoon met een instax camera. Creëer een gezellige plek met een photoframe – eventueel met de herinnering aan jullie bruiloft – en de benodigde props om het af te maken.  

Verwacht je dat jouw gasten zich gaan verplaatsen met de camera? Dan is het misschien handig om een extra exemplaar klaar te leggen. Zo kan iedereen lekker zijn gang gaan en ontstaan de leukste resultaten. 

Nog meer originele ideeën… 

Op zoek naar een originele manier om het beeldmateriaal te verzamelen en te bundelen tot één? Ga voor een grote fotolijst en verzamel van alle gasten een foto. Een kleine tip: kies voor film met een witte rand, daar kunnen ze gemakkelijk een leuke boodschap op schrijven!  

Wil je liever zelf een selectie maken van alle foto’s die er zijn? Maak vooraf een soort wall of fame – of span een draad op locatie 😉 – en laat gasten hun mooiste foto daaraan ophangen. Zo ben jij altijd in charge en kies jij achteraf de foto’s die je in je weddingalbum wil hebben.  

Daarnaast biedt deze wall of fame meteen inspiratie voor de rest van het publiek en daardoor waarschijnlijk ook hilarische momenten. Laten we hopen dat het geen wall of shame wordt…  

Je wordt bedankt! 

Aan al het leuks komt een eind. Zo ook aan jouw onvergetelijke dag. Maar met dit zorg je ervoor dat jouw gasten deze dag niet snel vergeten. Voor welk feestje dan ook, met Instant Celebration ontwerp je heel gemakkelijk je eigen instax stickerframes. Supertof om weg te geven als bedankje aan het einde van de avond. 

Je kunt voor een bestaand template kiezen, of design (volledig) je eigen sticker frames! Geschikt voor zowel de WIDE-, SQUARE- als mini-films. Eventueel ook leuk voor een save- of change the date met een foto van jullie zelf. 

Deel & inspireer anderen! 

Mocht je tijd hebben om tussendoor wat toffe prints te delen; graag! Lukt het niet op de dag zelf? No worries, wij snappen dat je daar niet mee bezig bent. Geniet van je bruiloft en stel je gaat daarna op huwelijksreis dan is er tijd genoeg om even de juiste foto uit te zoeken, toch? Wij kunnen niet wachten!  


Gebruik #instaxer of tag @instax.nl en wie weet vind jij jouw foto binnenkort terug op de instax inspiratiepagina! En alsof die aandacht nog niet genoeg is, maak je ook iedere maand kans op een 50-pack film. Houd onze Instragram in gaten en stay tuned!  

TIP 

Lees je dit en denk je, dat is een zorg voor later? Of is jouw grote dag nog een stip op de horizon? Dan zijn deze creatieve ideeën ook toe te passen op bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest. Net zo leuk!  

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Dan is een Instant Camera Tour (Breda, Den Haag of Rotterdam) een perfecte invulling voor een vrijgezellenfeest. Gewapend met een instax camera ga je op pad om uiteindelijk met een handvol herinneringen naar huis te gaan.