INSTAX Biz app

INSTAX Biz app

INSTAX Biz is een gratis app waarmee je customer engagement gemakkelijk verrijkt door middel van een branded instax foto. Het is een simpele en effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken tijdens evenementen en bijvoorbeeld toeristische attracties. 

Waarom? De klant krijgt een foto mee die online gepost wordt en daarna op de koelkast beland, waar er iedere dag naar jouw logo gekeken wordt. De emotie van een herinnering wordt daarbij gekoppeld aan jouw logo.
Voordat we je onderdompelen in de details van de INSTAX Biz app, beginnen we bij het begin:

Wat is instax?

Instax heeft een ruim assortiment aan instant camera's en smartphoneprinters die ontzettend populair zijn onder Gen Z en Millennials. Vandaag de dag wordt het instax assortiment vooral gebruikt door jongere generaties en influencers over heel de wereld. 

Het is zowel een communicatietool voor zelfexpressie, maar ook een manier om de bijzondere en alledaagse momenten in het leven vast te leggen. De foto is een momentopname die het precies vastlegt zoals het is: hier zijn filters overbodig.


Waarom INSTAX Biz?

Als merk wil je continu top of mind blijven, maar hoe doe je dit op een hippe manier? Met instax creëer je zowel offline als online zichtbaarheid. Terwijl de bezoeker/ klant de foto direct in handen krijgt, wordt hij online gedeeld op socials. Ideaal om bijvoorbeeld een leuke (win)actie aan te koppelen en je bereik ook online te vergroten.

Zo geef je jouw doelgroep geen flyer met informatie mee, maar een gevoel. Denk aan...
  • Een hilarisch moment in de photobooth op een evenement
  • Een foto van de klant met de spiksplinternieuwe auto
  • Een herinnering aan de vakantiebeurs met een beste vriendin
De app werkt alleen met de instax Link printers: miniSQUARE en WIDE. De app heeft daarom 3 voordelen:

1. Gedenkwaardige prints met exclusieve templates

Upload gemakkelijk je zelfontworpen templates in de app. Pas het template aan op feestdagen of verschillende evenementen! Gasten kijken keer op keer weer naar hun herinnering én jouw merk. Door emotie toe te voegen aan jouw activatie heb je een krachtig instrument in handen om te verbinden en te groeien als merk.

2. Gemakkelijk in gebruik

Start de app, selecteer een template en maak een foto! Binnen gemiddeld 12 seconden heb je een instax foto in handen. De app is toegankelijk voor tablet en smartphonegebruikers. Zo makkelijk, iedereen kan er zo mee aan de slag!
Download de app in de App Store  en de  Google Play Store 

3. Overal te gebruiken

Instax printers zijn draagbaar, compact en licht. Houd hem vast, of zet hem neer. Er is geen internet nodig, alleen een bluetoothverbinding. Laad de printer volledig op, een volledige batterij gaat gemiddeld 100 prints mee. Neem bijvoorbeeld een powerbank mee als je op locatie gaat printen. 


De INSTAX Biz app in 3 stappen

Stap 1: maak een PNG template op je computer of smartphone.

Voeg bijvoorbeeld een QR-code toe aan je template om je bezoekers naar de specifieke landingspagina te verwijzen. Denk ook aan een link naar je website, logo of bijvoorbeeld introductievideo.

Stap 2: sla één of meerdere templates op in de INSTAX Biz app.

Aanbevolen afmetingen template (bxh):
mini: 600x800px
SQUARE: 800x800px
WIDE: 1260x840px

Stap 3: selecteer het template en maak de foto met een smartphone of tablet. 

De foto wordt nu direct geprint met de instax mini Link 2instax SQUARE Link of instax Link WIDE.


Wat heb je nodig?

Om aan de slag te gaan met de Biz app zijn er drie dingen nodig:
Voor meer details bekijk de INSTAX Biz app handleiding.

Behoefte aan meer informatie over instax als marketingtool? Bekijk hier case studies of neem contact met ons op via: follow@instax.nl