Hasta la vista, baby! Op reis met je instax buddy

Hasta la vista, baby! Op reis met je instax buddy

Of je nu de wereld rondreist met je backpack, houdt van de Spaanse Costa, op vakantie gaat in eigen land of juist fan bent van stedentripjes; je instax camera of printer meenemen op vakantie is altijd een goed idee. Zo geniet je niet alleen op het moment zelf, maar neem je letterlijk de allermooiste parels van jouw reis overal mee naar toe. 

Nieuwsgierig naar hoe je deze herinneringen vastlegt, bewaart en wat je vooral niet mag vergeten als je gaat vliegen met jouw instax buddy? In dit blogartikel geven we een aantal tips om jouw vakantieherinneringen te vereeuwigen en waar je rekening mee moet houden als je op reis gaat. 

One of a kind

Daar sta je dan voor de meest prachtige tempel, met je instax camera in de aanslag. Je bent op een plek waar je misschien maar één keer in je leven komt. Dit wil - nee moet – je vastleggen. Voor jezelf, maar ook voor familie en vrienden. Dit uitzicht wil je delen met iedereen die het wil zien.  

Voor je gevoel heb je maar één moment om het beeld goed vast te leggen. Alleen dat maakt het al speciaal. Je wil geen twaalf in een dozijn-aantal foto’s waar je vervolgens de beste uit kunt kiezen. Eventueel nog een filtertje eroverheen et voilà: de perfecte foto. Nee, met instax ga je voor het echte, het pure. En juist dat maakt het bijzonder. 

Een bericht gedeeld door Greg & Irene | REISJUNK.NL (@reisjunk)

Maar eerst is er spanning. Je drukt op de knop. Hoe gaat het plaatje eruit zien? Heb ik wel rekening gehouden met hoe de zon staat? (Hoe je daarop let lees je in de blog over do’s en dont’s voor beginners). Zien anderen straks wat jij ziet – voelen zij wat jij voelt? Het voelt bijna magisch als de film uit de camera rolt. Langzaam verschijnen de contouren. De kleuren worden zichtbaar en het beeld krijgt een gezicht.  

Deel je instax foto’s met locals

Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent; een instax foto is voor iedereen speciaal. Alleen al omdat er van dat ene moment maar één exemplaar is. Reis jij met je backpack de hele wereld over en maak je de ene na de andere foto alsof het niks is? Vooral blijven doen! Maar weet wel dat een foto niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Hoe leuk is het dan om foto’s te delen met locals die dit niet kennen? Succes gegarandeerd! 

Naast de blije gezichten en positieve vibe, is juist dit een leuk moment om op de gevoelige plaat vast te leggen. Kortom, maak een foto – of laat er een maken – van het moment dat je de foto geeft. Sharing is caring!  

DIY reis journal

Je instax foto’s delen is fun, maar zorg dat je er ook genoeg overhoudt voor jezelf. Want? Zul je vast denken. Nou, simpel: hoe geweldig is het om een scrapbook te maken van jouw reis? Verzamel folders, tickets, je instax films en eventueel andere items om een super tof boek van te maken.

Je eigen Do It Yourself journal kun je zo creatief maken als je zelf wil. Teken eventueel de route uit die je hebt gemaakt en vul aan met mooie quotes of verhalen. Licht bijzondere plekken uit en plak jouw mooiste foto’s erbij. Zo kun je altijd – al bladerend dan wel – terug naar die fijne momenten.  

Voorlopig geen tijd om een scrapbook te maken omdat je al je tijd in je stedentrip wil stoppen? Of trek je van plek naar plek en ben je continu onderweg met je camper of Volkswagen busje?  

Je hoeft niet per se van knutselen te houden of creatief te zijn, je kunt ook heel gemakkelijk een reis journal creëren aan de binnenkant van je Volkswagen busje. Span een draad langs de ramen of gebruik de deur van je camper voor alle fantastische instax momenten en tover jouw huis op wielen om tot een echt walhalla. 

Instax film door de douane

We hebben het tot nu toe gehad over hoe we de instax camera moeten gebruiken en hoe we de vetste foto’s kunnen maken, maar heb je al gedacht aan hoe je jouw camera of printer het beste kunt vervoeren? Ga je met de camper dan is het simpel; bewaar jouw instax camera of instax printer koel en droog. Dat geldt ook voor de pakjes film. Misschien spreekt het voor zich, maar we willen het toch graag nog een keer benoemen; leg ze dus niet in de volle zon. Daar krijg jij het ook heet van, toch? Dat geldt dus ook voor je instax attributen. 

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Dan is het belangrijk om je camera en film goed te beschermen. Hoe je dat doet? In je handbagage en vraag altijd om een handmatige controle. Plaats nooit een camera of printer met film in het vliegruim. Er kan straling vrijkomen bij bepaalde scanapparatuur en dat is niet best voor de film.  

Mocht je toch per ongeluk je film in de camera hebben laten zitten? Of wil je extra film kopen? Instax is gelukkig wereldwijd te koop en vind je op de meeste luchthavens. Op Schiphol koop je nog snel even je instax film bij bijvoorbeeld één van de Capi winkels.  

Vergeet de accessoires niet!

De accessoires zijn in de meeste gevallen iets minder belangrijk, maar niet als het om batterijen of een oplader gaat. Heel simpel: met een lege batterij geen foto’s. Ook hiervoor geldt dat je deze op veel plekken kunt kopen, maar mocht je net in een afgelegen bergdorpje rondstruinen waar ze alleen een marktkraampje met het hoognodige verkopen, of je instax camera is ineens leeg als jij dat ene perfecte moment wil vastleggen… Juist. Dan is een extra setje Alkalinebatterijen – of een volle accu – toch wel handig. 

Beschermd op pad

Jouw instax buddy altijd aan je zijde? Neem de camera in stijl mee én bescherm hem tegen krassen, vuil en water met de instax accessoires. Let wel op dat niet alle camera’s in elke case passen. Ook tijdens het fotograferen kan de camera gewoon blijven zitten. Chill als je net snel een foto wil maken. En door de handige schouderriem is jouw instax camera gemakkelijk overal mee naar toe te nemen.  

Oh, en kom je toch niet toe aan het maken van je scrapbook of wil je tijdens het backpacken je instax foto’s veilig bewaren? Shop dan een instax album om al jouw vakantieherinneringen veilig in op te bergen.  

Dan kunnen wij alleen nog maar zeggen: geniet van je vakantie! En is dat een vakantie in eigen land? Dan hebben we nog een leuke tip! Namelijk: Pink Beach. Ver reizen is dus niet eens nodig; deze toffe roze hotspot in Amsterdam zorgt ervoor dat je je in een tropische oase waant. Je valt van de ene verbazing in de andere terwijl je het roze zand tussen je tenen voelt.  

En vergeet natuurlijk je instax camera niet mee te nemen! Deel jouw Pink Beach momentje met ons door #instaxer te gebruiken of @instax.nl te taggen.  

Bon Voyage!