De INSTAX printer: hacks you didn’t know

De INSTAX printer: hacks you didn’t know

Mooie, gezellige én speciale momenten mogen gedeeld worden, toch? Helemaal leuk als je van dat digitale momentje ook een tastbaar printje kunt maken. Met onze toffe INSTAX camera’s doe je dit in een flits. Maar wist je dat de INSTAX printer nog veel meer mogelijkheden biedt om je meest dierbare herinneringen op te slaan én te pimpen? Ja, je leest het goed! In dit blogartikel onthullen we nieuwe hacks, die jouw INSTAX-ervaring naar een heel nieuw niveau gaat tillen.


Hoe werkt een INSTAX printer?

Laten we eerst eens kijken naar het magische kastje zelf: de INSTAX printer. Je denkt misschien, hoe kan dit kleine apparaat mijn smartphonefoto’s omtoveren tot een toffe tastbare foto? Goed nieuws! Het is zo simpel als maar kan: te beginnen bij – als je deze al niet hebt – het downloaden van de bijbehorende INSTAX app*. Maak vervolgens verbinding via Bluetooth of Wi-Fi en kies je favoriete kiekje uit je galerij, Instagramfeed of zelfs je laatste TikTok-video. Eenmaal gekozen druk je simpelweg op ‘print’ et voilà, binnen enkele seconden rolt je speciale moment uit de printer. En dat zonder inkt…

*Let op: voor iedere INSTAX printer is er een verschillende app. In de App Store en Play Store vindt je de bijbehorende app terug.

 

INSTAX printer zónder inkt, say what?!

Jazeker, de INSTAX printers creëren foto’s zonder een spatje verf. Wél heb je INSTAX film – oftewel fotopapier – nodig. En laat daar nu net de magie vandaan komen. Of beter gezegd een sterk staaltje chemie. Door een afbeelding van jouw smartphone naar je printer te sturen, licht het led-scherm in de printer op. INSTAX film reageert op licht en omdat de lichtdichte printer nu licht vertoont, reageren de chemicaliën in het fotopapier. Langzaamaan wordt jouw foto volledig zichtbaar. Super, toch?  

 

INSTAX printer hacks, meer dan simpel

Heb jij een INSTAX printer maar gebruik jij alleen de optie simple print? Zonde! INSTAX printers hebben zoveel meer te bieden, maar je moet wel weten waar je het zoeken moet. Laat je inspireren en gebruik je creativiteit!

 

Deze hacks kun je op elke INSTAX printer toepassen

Maak jouw herinneringen direct tastbaar met een INSTAX printer. Voeg tekst en filters toe, speel met verschillende contrasten of verrijk jouw momenten zelfs met realtimebewegingen die worden omgezet naar AR-effecten. Welke hacks bij welke printer passen, lees je hieronder. Maar eerst de toepassingen die je op elke printer vindt:


  1. Switch tussen print modi

Een van de grootste voordelen van INSTAX is de hoge printkwaliteit. Ongeacht de filter of print modi. Wist je dat je kunt switchen tussen verschillende stijlen? Kies je voor Rich Mode dan komt jouw foto er een-op-een uit in levendige kleuren. Liever de INSTAX-look? Stel je printer in op Natural Mode.


  2. Kies de kleur die bij jou past

Wist jij dat de ledverlichting van jouw printer is aan te passen naar wens? Ga voor roze, blauw, paars of bijvoorbeeld oranje. Ga naar instellingen > power on-button light setting en stel jouw favo kleur in. 


 3. INSTAX Biz: voor het opbouwen van zakelijke relaties

Met de INSTAX Biz-app  combineer je het persoonlijke en unieke van INSTAX met het zakelijke. Uiteraard helemaal in stijl van jouw organisatie of evenement.

 

Verborgen functies van de INSTAX mini Link

Zo zijn er ook verborgen juweeltjes alleen voor je INSTAX mini Link (2). Nieuwsgierig? Ontdek ze hier:

  1. Jouw INSTAX printer onder controle

INSTAX mini Link is klein van stuk, maar groots in de uitvoer. Zeker als het gaat om de motion controls. Via de motion sensor gebruik je de bewegingen van je printer om de controls van je smartphone camera te bedienen. Hoe handig is dat? En met de volgende hack, wordt vechten om een INSTAX-exemplaar verleden tijd; draai de mini Link ondersteboven en druk – heel simpel – op reprint.


2. Fun met de fun mode 

Ga voor de gloednieuwe instaxAiR-functie. Een AR-tekenmodus waarmee de meest creatieve uitspattingen op jouw film verschijnen. Wat dacht je van het tekenen op je smartphone? Of zelfs het tekenen mét je printer? Beweeg je printer voor de camera en teken een hartje in de lucht. 

3. Vibrrrrrratie uit

Wist je dat de trillingen van je printer uitgezet kunnen worden? Via instellingen > vibration settings zet je gemakkelijk de vibratie van jouw printer uit. 

 

De extra’s voor je INSTAX SQUARE Link

De SQUARE Link-printer zorgt voor verbondenheid. Hoe ver je ook van elkaar vandaan bent. Maar toch heeft ook deze INSTAX printer een paar verborgen talenten:

1.  Analoge uitstraling

Misschien heb je het wel nooit gekend, maar in de tijd dat er nog geen digitale foto’s bestonden, werden datum en tijd op foto’s afgedrukt. Houd je van deze stijl? Ga naar instellingen > printed date setting > kies juiste format.

 

2.  SQUARE prints met berichtjes

Via INSTAX Connect verstuur je tekstberichtjes op de digitale INSTAX SQUARE print naar je vriendin, geliefde of ouders! Denk aan een originele uitnodiging voor jouw verjaardag of 21 diner. Open de app, selecteer INSTAX Connect en ga aan de slag!

 

INSTAX Link WIDE: ontdek de mogelijkheden!

Met de INSTAX Link WIDE profiteer je van het grootste formaat als het gaat om het afdrukken van smartphone-afbeeldingen. Maar ken jij alle INSTAX hacks van deze printer al?

  1. Een QR-code die spreekt

Een QR-code toevoegen is niks nieuws meer. Maar wist je dat de modus QR print niet alleen codes genereert voor een link naar een website, maar ook gegevens als een sms en zelfs een spraakbericht kan toevoegen?

 

2. Gekleurde codes

En dat is niet alles. De kleur van deze QR-code is ook aan te passen! Ga naar simple print > QR > maak een QR-code > verplaats de QR-code naar de juiste plek op de foto > selecteer een kleur. Done!

 


Heb jij nog printer-hacks die wij niet benoemd hebben en waarvan jij denkt: deze móet je kennen? Deel ze met andere instaxers. Gebruik #instaxer of @instax.nl en deel jouw inspiratie. Post je ook een foto? Helemaal leuk, want door jouw foto te posten maak je ook iedere maand kans op een 50-pack film.