Batterijen vervangen

Batterijen vervangen

Knipperende lampjes of een langere laadtijd van de flitser: jouw instax heeft een nieuwe energie boost nodig! Het is tijd om de batterijen te vervangen of op te laden.

Het is belangrijk dat je de batterijen tijdig vervangt. Dit doe je door het (kleine) klepje, vaak aan de zijkant van de camera, te openen en de oude batterijen eruit te halen. Stop nu de nieuwe batterijen erin met de lens open (dus de camera aan) en plaats het klepje zorgvuldig terug: that's it! Dit proces dient als een reset van de camera.

De kracht van een batterij heeft invloed op de printcapaciteit. Zo verschilt de printcapaciteit per instax. Zo hebben twee AA-Alkaline batterijen een printcapaciteit van ongeveer 100 instax mini films. Daarna moeten ze vervangen worden, jouw instax zal dit aangeven. De instax SQUARE SQ1 heeft twee CR2/DL CR2 lithium batterijen nodig. Deze hebben een printcapaciteit van ongeveer 300 instax SQUARE films.  

Let op dat je de batterijen van jouw instax vervangt door Alkaline batterijen! Goedkope batterijen zijn vaak van zink en daarom niet sterk genoeg. Oplaadbare batterijen produceren ook niet genoeg energie voor jouw instax.