5 perspectieven die iedere instaxer moet proberen

5 perspectieven die iedere instaxer moet proberen

Geschreven door Mollie Rose
Als een creatieve fotograaf kies ik vaak hoeken en perspectieven die niet standaard zijn. Het resultaat zijn vaak nieuwe ideeën of interessante en grappige foto’s. Ik besloot mijzelf uit te dagen en te veranderen van perspectief. Zo ga ik het onderwerp verwarrend fotograferen met behulp van twee instax camera’s: de digitale instax mini LiPlay en de analoge instax SQUARE SQ6. Ik vond het zo leuk om deze afbeeldingen te maken dat ik enkele manieren ga laten zien waarop jullie thuis ook met perspectieven aan de slag kunnen gaan.

1. Een nep ijsje
Eerst had ik het idee om wolken als iets anders te fotograferen. Ik wist dat ik ze op een ijshoorn wilde en dat de wolken als ijs zouden dienen, of de wolken gebruiken als stoom boven mijn mok. Ik hield de lucht in de gaten voor grappige vormen in de wolken voor een aantal dagen, totdat ik dan eindelijk wat ‘stoom’ vond! Ik vind dat het goed tot zijn recht is gekomen, en dat ik nu voor altijd anders naar wolken kijk.

2. Geen hoofd
Next up: het ‘zonder hoofd’ perspectief! Dit is iets wat ik online ben tegengekomen en dacht dat het moeilijk zou zijn om na te maken. Ik was erg verrast dat het zo makkelijk te maken was! Mijn broer trok zijn trui aan, ging met zijn rug naar de camera staan en boog zijn hoofd. Ik heb toen de capuchon uit het zicht gehaald en mijn hoofd door zijn arm gestopt. De digitale achterkant van de mini LiPlay maakte het makkelijk om het van te voren in te schatten. Mocht je een analoge camera gebruiken dan zou ik eerst dubbel checken of het er goed uit komt te zien. Nog één tip: probeer dezelfde kleur kleding te dragen zodat jullie overlappen.

3. Mini me
 En zie hier: mini Mollie’s! Ik heb verschillende objecten op de voorgrond van de camera gebruikt, en deze tot leven laten komen op de achtergrond. Zorg dat je je onderwerp goed op de achtergrond richt. Waarschijnlijk moet je hun positie nog aanpassen, zodat het goed aansluit en het er grappig uitziet. Mijn favoriet is de foto van mijn puppy Alfie en ik, omdat we er zo goed op staan – je kunt zelfs zien hoe ik zijn neus kietel. Tip: hulp kan handig zijn om jouw huisdier bezig te houden met iets lekkers. Ik denk ook dat het glas hier goed tot zijn recht komt. De sinaasappel doet me denken aan James and the Giant Peach (… volgende keer probeer ik het met een perzik!).

4. Douchen zonder nat te worden
Ik was erg onder de indruk van de instax mini LiPlay en hoe goed de waterdruppels er uitkomen in de volgende foto’s. We gebruikten een gieter en goten het water over de voorgrond van de camera, zodat het eruit ziet alsof ik aan het douchen ben. Ik denk dat dit goed te zien is vanuit verschillende perspectieven; en het beste van allemaal, geen druppel heeft me geraakt!

5. Reuze schoenen
De laatste ziet er super simpel uit, maar ik vond het de moeilijkste van alles om deze goed te krijgen. Wederom is communicatie met het onderwerp heel belangrijk. Een kleine beweging links of rechts en de schoenen staan niet in lijn met de benen. Ik raad je aan om de grootste schoenen te gebruiken die je kan vinden, en je camera vervolgens zo laag mogelijk te houden.

In het vervolg zou ik graag het ijshoorntje en de perzik opeten! Voor nu wacht ik nog even tot het weer beter wordt…
Deel jouw gekke perspectieven met ons via #instaxathome of tag @instax.nl.