21 diner: in 3 stappen een instant party

21 diner: in 3 stappen een instant party

Je wordt bijna 21 of misschien viert jouw bestie haar 21e verjaardag. Hoe dan ook een 21 diner is altijd een goed idee! Let wel op: een 21 diner organiseren is niet niks, want je wil immers dat het een groot succes wordt. Maar waar begin je? En vooral: hoe zorg je ervoor dat deze avond onvergetelijk wordt? Of je nu een 21 diner organiseert of als gast verschijnt, met onze instax camera’s leg je alles vast op beeld en heb je mooie herinneringen voor later.

In dit artikel delen we alle ins & outs met je: inspiratie voor een 21 diner menukaart, de ultieme uitnodiging die niemand uiteraard kan weigeren, versieringen en tips voor de leukste cadeaus. Laten we beginnen!

21 diner organiseren: de voorbereiding

Voordat je feest kunt vieren, moet je eerst even over een aantal dingen nadenken:
  1. Hoeveel mensen wil je uitnodigen en vooral: dé uitnodiging!
  2. Je 21 diner menukaart (en het menu zelf natuurlijk)
  3. De locatie en aankleding


1. De uitnodiging voor je 21 diner

Je zult wellicht moeilijke keuzes moeten maken; want wie nodig je uit? Uiteraard beslis je zelf hoeveel gasten je uitnodigt, maar in de praktijk zie je vaak dat de max op twintig personen ligt. Puur praktisch gezien, want je moet natuurlijk ook het diner nog voorbereiden.

Als het aantal gasten vaststaat is het tijd voor het bepalen van je thema én het maken van je 21 diner uitnodiging! Hoe leuk is het om deze te personaliseren met instax-foto’s? Dat betekent wel dat je van tevoren wat research gedaan moet hebben, want heb je wel van elke gast een foto? Anders moet je nog even aan de slag en het archief induiken. De instax-printer is ook handig, je zoekt de perfecte foto op je mobiel en print de foto gemakkelijk en snel met jouw instax smartphoneprinter. Zo maak je voor iedereen een unieke uitnodiging. Wist je dat je met de instax Link WIDE ook gemakkelijk een QR-code toevoegt met de locatie van jouw 21 diner? Vergeet niet de belangrijkste specs toe te voegen op de uitnodiging: een thema, je adres, datum en tijd 😉. Weet je nog van vroeger? Ik vertel nog niet wat we gaan doen maar vergeet je zwemspullen niet!


2. Maak je 21 diner compleet met instax

Het eten is bij een 21 diner natuurlijk dé smaakmaker van de avond. Het is veel meer dan alleen maar lekker eten, je creëert echt een beleving. Heb je al nagedacht over een tafelschikking? En een menukaart? Belangrijke items voor je 21 diner waar instax bij kan helpen!

• 21 diner menukaart: de smaakmaker

Denk goed na over je 21 diner menukaart. Kies voor meerdere gangen, zodat je lekker lang kunt tafelen. Houd rekening met dieetwensen van je gasten en vergeet vooral de drankjes zoals wijn, champagne en cocktails niet. Maar hoe presenteer je dit feestelijke geheel? Je kunt bijvoorbeeld vooraf een moodboard maken van al het lekkers en dit afdrukken op film. Je 21 diner menukaart leg je vervolgens op het bord. Reken maar dat jouw gasten gaan watertanden!


• Naamkaartjes voor iedereen

Een tafelschikking is typisch iets wat bij een 21 diner hoort. Met instax maak je gemakkelijk en snel persoonlijke naamkaartjes. Eventueel met foto van de gast zelf, een persoonlijke quote of boodschap. Met onze instax fotoprinters bewerk je de foto super easy in de bijbehorende gratis app. De mogelijkheden zijn eindeloos: voeg filters, tekst en stickers toe. Met de instax Link WIDE voeg je zelfs een QR-code toe met een leuke voice memo!

Je kunt ook heel handig je eigen instax stickerframe ontwerpen. Supertof met het thema van jouw 21 diner. Kies voor een bestaand template, of ga creatief aan de slag en design your own stickerframe! Let wel even op dat je het juiste filmformaat kiest. Overigens ook leuk voor het maken van de uitnodiging.


3. De locatie en aankleding voor je 21e verjaardag

De versiering van je 21 diner party en aankleding van de locatie is absoluut het belangrijkste onderdeel om de avond tot een succes te maken. Houd onderstaande stappen aan om niks te vergeten:

• Kies een plek die past bij jouw thema zoals bijvoorbeeld een restaurant, tuin of gewoon lekker thuis. Zorg wel voor genoeg ruimte en licht: instax-film is gebaad bij goed licht 😉 We weten allemaal dat te grote contrastverschillen de foto kan verpesten. Lees voor de zekerheid nog even alle do’s and dont’s met instax na!

• Kleur en decoratie spelen een grote rol en helpen om de perfecte sfeer te maken. Kies kleuren die bij elkaar passen en opvallen. Zo creëer je de perfecte ambiance voor het vastleggen van jouw fijne momenten met jouw favoriete mensen.

• Zet een of meerdere QuickSnap wegwerpcamera’s op tafel, zo kun je na afloop van het feest nog een leuke foto opsturen zodra het rolletje ontwikkeld is. Zo beleeft iedereen deze fantastische avond weer opnieuw!

Een avond om nooit te vergeten

Wat mag er écht niet ontbreken op jouw 21 diner? Naast het goede eten en drinken natuurlijk. Sowieso is een photobooth altijd een goed idee… In welke setting dan ook: een photobooth zorgt voor de meest hilarische momenten én weer handig voor een volgend feest. Een photobooth huren is natuurlijk hartstikke tof, maar kost ook behoorlijk wat geld. Met een prachtige backdrop (in kleur van jouw thema natuurlijk) maak je die photobooth gewoon helemaal zelf. Leg een instax-camera en wat leuke accessoires klaar en je photobooth is nu al een succes.

Toast and roast

Als er trouwens één ding is waar jij als organisator geen invloed op hebt, is het wel je eigen toast and roast, die wordt georganiseerd en gehost door jouw eigen gasten. Hopelijk zijn er niet té veel gênante foto’s in omloop? Want die kunnen zomaar gebruikt worden als je wordt geroast met grappige verhalen, gênante momenten en anekdotes.

21 diner cadeautips

Word je als gast uitgenodigd op een 21 dinner party dan kom je natuurlijk niet met lege handen. Om je te helpen, hebben wij nog een aantal cadeautips op een rijtje gezet:
• Mocht de jarige nog geen instax-camera of printer hebben: be our guest.
• Hoe leuk is het om een instax-fotolijst cadeau te geven? Alle foto’s van de avond in één lijst. Wel even goed kijken welke maat film jouw bestie heeft.
• Of wat dacht je van een instax peel & stick scrapbook?
• Voor nog meer inspiratie bekijk de instax-accessoires en draag bij aan een onvergetelijke avond!

---
Gebruik #instaxer of tag @instax.nl en wie weet vind jij jouw foto binnenkort terug op de #instaxer inspiratiepagina! Door jouw foto te posten maak je ook iedere maand kans op een 50-pack film. Houd Instragram in gaten en stay tuned!