4 creatieve manieren om de SQ20 Motion Mode te gebruiken

4 creatieve manieren om de SQ20 Motion Mode te gebruiken

Geschreven door Eren Sarigul

Het is een gek jaar geweest waarin we veel hebben meegemaakt. We weten allemaal hoe belangrijk het is om thuis te blijven, en zoals vele van jullie heb ik dit ook gedaan. Wat we voorheen altijd tekort kwamen, hebben we nu genoeg: tijd! Weet je nog al die ideeën, projectjes en hobby’s die je zou gaan doen “als je er alleen maar de tijd voor had”? Nou… nu heb je het! Ik dacht altijd dat ik mijn passie voor koken zou ontdekken, mijn enigste probleem is dat ik een hekel heb aan de keuken. Zoals iedereen weet die wel eens een masterpiece gekookt heeft: na al die geïnvesteerde tijd wil je jouw creatie vastleggen! En zo komt de Motion Mode van de instax SQUARE SQ20 van pas.

1. Ontdek de chef in jou
Laten we het light and breezy houden, vaktaal laten we even achterwege. Motion mode is een instelling op de instax SQUARE SQ20 waarmee de camera een korte video opneemt. Nadat de camera klaar is met opnemen, scrol je door de frames en selecteer je de perfecte foto om te printen.

Deze functie is dus ideaal voor het vastleggen van bewegende objecten of een toffe actie. Stel je voor, je hebt net de mooiste pannenkoeken gebakken en de stroop druipt er nog mooi overheen. Pak dan snel jouw instax SQUARE SQ20 erbij want dit moet vastgelegd worden!

2. Kop of munt
Motion mode kan ook al gebruikt worden bij simpele bewegingen zoals het opgooien van een munt. Het perfecte plaatje maken met een reguliere camera zou niet alleen erg moeilijk zijn, maar ook nog eens tijdrovend. Hierover later meer.

Het klinkt als een moeilijke functie, motion mode, maar het is verrassend makkelijk in gebruik! Je hoeft hem alleen maar te activeren door de aan/uit knop op motion mode te zetten, en de camera begint al met filmen.

Even terug naar het opgooien van een munt. Film het gehele proces van het opgooien van de munt met je duim, tot het ronddraaien in de lucht. Wil je er echt een meesterwerk maken? Probeer het muntje dan op te vangen met dezelfde hand. Motion mode legt alles vast en filmt elk frame. Scan daarna door de afbeeldingen om het perfecte plaatje te selecteren.
Et voilà! 

 3. De draaitol challenge
Probeer ook eens de time lapse collage! Deze functie geeft je de mogelijkheid om vier foto’s te maken binnen een korte tijd, die vervolgens in een collage komen.

Ik vroeg mijzelf af hoe de camera zou reageren op een onderwerp dat sneller beweegt dan een opgegooide munt. Ik besloot een draaitol, die érg snel draait, op te nemen. Bij deze functie kwam de time lapse collage goed tot zijn recht. Ik heb vier afbeeldingen van de draaiende tol gemaakt, met wat tijd tussen de afbeeldingen. Zo zijn alle vier de afbeeldingen anders binnen het frame.

4. Drop it like it’s hot!
Tijd om het wat uitdagender te maken! Ik wilde een plons in het water vastleggen. Zelfs met een standaard digitale spiegelreflexcamera kan dit een lastige opgave zijn. Ik besloot de SQ20 stevig aan de tand te voeren. Ik liet een cherry tomaat in een glas water vallen – makkelijker gezegd dan gedaan. Nadat de tomaat enkele keren het glas volledig miste, lukte het me om mijn richtingsgevoel weer back on track te krijgen. De tomaat plonsde mooi in het water, waardoor de vloer al weer bijna blank stond. De resultaten waren de bende waard! Met motion mode kon ik het exacte moment dat de tomaat het water raakte vastleggen. Ik was erg onder de indruk van de resultaten.

Conclusie…
Ik ben aangenaam verrast door de veelzijdige functies die de motion mode op de SQ20 biedt. Ga creatief aan de slag en experimenteer met deze functie om de meest unieke plaatjes vast te leggen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Het gebruiken van motion mode vond ik echt heel tof en ik kan niet wachten om nieuwe manieren te ontdekken om mijn SQ20 thuis te gebruiken. Deel jouw resultaten door de #instax hashtag te gebruiken en @instax.nl te taggen.