Toe aan wat anders? Check de 7 instax inspiratie tips

Toe aan wat anders? Check de 7 instax inspiratie tips

Op zoek naar nieuwe dingen om je mee bezig te houden? Ik denk dat we allemaal de nominaties, instagram filter uitdagingen en TikTok videos wel gezien (en aan meegedaan) hebben. Het is tijd voor wat anders! Pak je instax erbij want we gaan een glimlach op jouw gezicht toveren vandaag.

1. De boel versieren
Ontmoet mijn puppie Alfie, compleet met kroon en snor! De make-over is gemaakt met de instax mini LiPlay. Geef jouw huisdier ook een nieuwe look met de instax mini LiPlay App. Download de app zodat je de tofste frames kunt selecteren en alvast in jouw favorieten kan zetten voor de toekomst. Je vind ze dan terug op de 1, 2, 3 knoppen aan de zijkant van jouw LiPlay. Tijd voor jouw huisdier om te poseren! Iets lekkers gebruiken om aandacht te trekken is toegestaan natuurlijk. 😊 Ga nu aan de slag met filters en effecten voor de grappigste resultaten. Zijn jouw harige vrienden al omgetoverd tot prinsen en prinsessen?

2. Probeer eens wat anders
Maak van ‘saaie’ objecten in huis de tofste patronen! Sommige waren per ongeluk, anderen waren met opzet gemaakt. De print linksboven is gemaakt met mijn SQ20 toen ik lag te zonnen in de tuin. Het zigzag patroon van het ligbed geeft een abstract patroon met een sneak peek van het gras. De andere prints zijn gemaakt met behulp van water, ijs, glas en een zaklamp. Plaats de zaklamp onder het glas en verlicht hetgeen wat in het glas zit. Hiermee creëer je diepte en een tof effect. Ik heb bessensap gebruikt voor een mooie roze kleur. Voeg bruiswater toe voor bubbels op je foto. De foto is gemaakt met de instax SQUARE SQ20, het digitale scherm is hier ideaal voor. Hiermee kon ik de juiste positie vinden en abstracte foto’s maken. Wat heb jij in huis om toffe effecten te creëren?

3. Surprise!
Scrol eens door je galerij en print al jouw favoriete herinneringen met vrienden. Post ze online of verstuur ze via de post voor een échte verrassing!

4. Make-over challenge
Zie je een make-up of schmink challenge wel zitten? Zou je het binnen 5 minuten kunnen afmaken? En wat als je alleen in een instax selfie spiegel mag kijken? Hier is mijn poging… het is zeker moeilijker dan het lijkt! Uiteraard geldt: pics or it didn’t happen! Tag @instax.nl in het resultaat. Ik heb de instax SQUARE SQ6 gebruikt voor de challenge.

5. Game-over
Wat dacht je van een potje Boter, Kaas of Eieren? Kies twee thema’s en print de afbeeldingen die je geschikt vindt. Ik besloot mijn instax mini 11 prints te gebruiken want ik had twee terugkomende thema’s: mijn puppie en foto’s van bloemen. Kies een thema en de rest van het spel ken je natuurlijk al. 😊 In totaal heb je 5 prints van ieder thema nodig om het spel te spelen.

6. Timeshift functie
De handstand eindeloos volhouden… Je hebt misschien al geraden dat mijn handen mijn voeten zijn en vice versa (… en dat er een voetbal in mijn capuchon zit!). Je bent waarschijnlijk al bekend met de TikTok upside down challenge. Probeer er eens een instax foto mee te maken! Ik heb de ‘timeshift’ functie gebruikt op de instax SQUARE SQ20. De camera verdeeld jouw scene in vier verschillende afbeeldingen, dit zijn losse momenten. Natuurlijk kun je ook normale prints maken met andere instax camera’s.

7. Verander je perspectief
Bekijk de wereld vanuit een ander perspectief. Zo heb ik hier een tulp gepakt en op de voorgrond geplaatst. Houd in de gaten dat je het onderwerp niet te dicht bij jouw instax camera houdt, de focus moet namelijk op de voorgrond blijven. Mijn broer Oli, die deze foto gemaakt heeft, heeft mij in de juiste positie geholpen zodat de tulp mijn rok leek.