instax mini 12, instax mini 11 of instax mini 9: wat is het verschil?

instax mini 12, instax mini 11 of instax mini 9: wat is het verschil?

Is jouw instax camera toe aan een upgrade? Of ben je nieuwsgierig naar alle nieuwste snufjes? You've come to the right place!
In deze blog nemen we kort maar krachtig de verschillen tussen de FUJIFILM instax mini 12, de FUJIFILM instax mini 11 en de FUJIFILM instax mini 9 met je door.

Het verschil tussen de instax mini 9, de instax mini 11 en de instax mini 12: 

instax mini 9
instax mini 11 
instax mini 12 
Belichting Handmatig Automatisch Automatisch 
Selfiespiegel ✔️✔️✔️
Filmteller ✔️✔️✔️
Selfielens (close-up) Los geleverd Ingebouwd Ingebouwd 
Parallax correctie  --✔️
Focusafstand 0.6m - ∞ 0.3 - ∞
Selfie modus voor 0.3m tot 0.5m
0.3 - ∞
Selfie modus voor 0.3m tot 0.5m
Instax filmformaat instax mini fotopapier instax mini fotopapier instax mini fotopapier 
Sluitertijd 1/60 sec Automatische sluitertijd ½ tot 1/250 sec. Langzame synchro bij weinig licht Automatische sluitertijd ½ tot 1/250 sec. Langzame synchro bij weinig licht 
Flitser Standaard Standaard Automatische regeling 
Snelheid Binnen 6 seconden print in handen Binnen 6 seconden print in handen Binnen 5 seconden print in handen 


Nieuwste functies

De FUJIFILM instax mini 12 is de nieuwste instax mini camera van de drie. Een belangrijk verschil met de instax mini 11 en de instax mini 9 is dat de flits automatisch geregeld wordt. Automatische flitsregeling zorgt er namelijk voor dat jouw foto's minder flets zijn. Zeker een verbetering ten opzichte van eerdere modellen!

Gebruik jij jouw camera veel voor selfies? Dan ben je bij de instax mini 12 aan het juiste adres. De camera heeft ‘parallax correctie’ in selfiemodus. Dit wil zeggen dat het beeld wat je door de zoeker ziet, niet afwijkt van het beeld dat je fotografeert. Dit kleine verschil heeft grote impact op jouw selfies en close-ups! Zet de camera aan met één draai aan de lens en ga nog een slag verder voor de close-up modus.

Wat is er hetzelfde gebleven?

Hierboven hebben we vooral de verschillen benadrukt, maar wat is er nu hetzelfde gebleven? Uiteindelijk waren we al verliefd op de populairste instax mini camera natuurlijk. Nou, het zit hem helemaal in het concept! Mooie foto's maken op een simpele manier. De verrassing van het niet weten hoe de foto eruit gaat zien en hoe jij erop staat... De discussie over wie de foto mag houden na de groepsfoto laten we even achterwege. ;)

Weet jij al wat het wordt? Shop de instax mini 12:   instax mini 12