Hoe kies je de beste instax instant camera?

Hoe kies je de beste instax instant camera?

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar dat moment dat de foto uit een instax camera komt, heeft iets magisch. Bijna nostalgisch. Wat natuurlijk ook zo is, want de instant camera ís ook iets van vroeger. En alleen al daarom wil je ‘m hebben. 

Met één druk op de knop heb je binnen no-time een foto – al ontwikkelend – in handen. Langzaamaan worden de kleuren en contouren zichtbaar. Die onzekerheid maakt het spannend. Is de foto gelukt of niet? Je krijgt maar één kans! 

Liever geen risico nemen? Dan past een smartphoneprinter misschien beter bij jou. Zeker als je verslaafd bent aan foto’s maken met je smartphone. Met een smartphoneprinter van instax print je namelijk super easy je favoriete foto’s zo vaak uit als je wilt.  

En voor wie nu nog niet kan kiezen: in dit blogartikel zetten we alle type instant camera’s en printers – inclusief voordelen – voor je op een rijtje!  

---

Met je instax camera dé perfecte foto maken. Het lijkt zo gemakkelijk. En dat is het uiteindelijk ook, maar eerst is er een belangrijk keuzemoment. Want welke instant camera of printer neem je? Wat past er bij jou? Wil je een camera die eenmalig je foto’s afdrukt of een printer of camera die je favoriete snaps meermaals afdrukt? Hoe groot moet het filmformaat zijn? Keuzes, keuzes, keuzes. 

Stap #1 – instax instant camera vs. instax smartphoneprinter

Geen paniek! Aan het einde van dit blogartikel ben je zoveel wijzer geworden. En weet je als het goed is wat je wil. Kortom, wij helpen je bij het vinden van je favoriete instax model!  

Maar first things first. Ben je op zoek naar een instant camera of een smartphoneprinter? In beide gevallen heb je jouw mooiste herinneringen direct in handen. Het verschil zit ‘m in de beleving. Het gevoel dat je erbij krijgt.  

Instant camera 

Wil je bijvoorbeeld liever op de oldskool manier foto’s maken? Camera in de aanslag en gaan? Overal waar jij gaat, gaat jouw instax buddy met je mee. De looks van toen, gecombineerd met de techniek van nu. 
Met instax ga je voor het pure. Geen filters, geen poespas. En vooral geen twaalf in een dozijn. Gewoon één foto – perfect zoals ‘ie is. Dan is de instant camera precies wat je zoekt. 

Je schiet de mooiste plaatjes right in the moment. Dát bedoelen we met de beleving. Heerlijk voor als je naar een festival gaat bijvoorbeeld. Maar ook perfect voor stedentripjes, backpack reizen of dagjes weg. De meest spontane foto’s ontstaan met een instant camera. Schieten en uitdelen maar!  

Smartphoneprinter 

Heb je altijd de nieuwste iPhone of Android telefoon op zak? Dan begrijpen wij heel goed dat je liever foto’s maakt met je smartphone. Je vindt het waarschijnlijk vooral tof dat foto’s worden afgedrukt op film en dat is voldoende retro voor jou.  

Juist dan is de fotoprinter een nice to have!
Een bericht gedeeld door instax NL (@instax.nl)

Daarnaast is een instax printer ook perfect voor al die duizenden foto’s die – ongebruikt, misschien zelfs wel vergeten – op jouw telefoon staan. Zoek nog eens terug en druk de mooiste momenten af. Ook al zijn de foto’s niet perfect, je kunt ze wel perfect maken!  

Via de bijbehorende apps voor de printers kun je namelijk verschillende filters en effecten toevoegen. Leuk toch?  

De handige fotoprinter biedt tal van mogelijkheden om foto’s te customizen, printen en oneindig te delen met je vrienden. In combinatie met de bijbehorende instax apps voeg je gemakkelijk hippe en kleurrijke frames, filters én stickers toe aan je foto’s.  

En alsof dat nog niet genoeg is, print je met de collage-functie meerdere foto's in één frame. Ook kun je je favoriete filmshot uit een video printen. Hoe vet is dat?

Ontdek alle instax apps 

Benieuwd welke apps er allemaal zijn? Als je twijfelt tussen printers, raden wij je aan de app alvast te downloaden en de functies te verkennen. Het downloaden van de apps is gratis!

instax mini Link (1/2)App StoreGoogle Play Store
Link for Nintendo Switch (Link SE)App Store
Google Play Store
instax mini LiPlayApp Store
Google Play Store
instax Link WIDEApp Store
Google Play Store
instax SHARE (SP-1/SP-2/SP-3)App Store
Google Play Store
 

Stap #2 – instax filmformaat: mini, SQUARE of WIDE 

Je bent nog één stap verwijderd van het vastleggen van jouw herinneringen. Het enige wat nog ontbreekt, om voor jou de beste instant camera te kiezen, is het filmformaat. Wat is het doel van jouw camera? 

Ben jij een echte selfiequeen of omring jij je het liefst met familie en vrienden? Dit zijn belangrijke details om de afmeting van je filmformaat – en dus ook je camera – te bepalen.  

Welke maat het ook wordt; met de verschillende instax filmformaten kun je eindeloos combineren. Maak instax mini-, SQUARE- of WIDE-foto’s en kies voor elke gelegenheid een bijpassende print of neem eens een ander kleurtje. 

mini film 

Voor de beste selfies raden wij het mini formaat aan. Ook als je graag je camera meeneemt naar festivals is dit een goede keuze. Vrijwel alle mini-camera’s zijn compact en handig om mee te nemen.  

Ontdek de verschillende toffe mini film varianten voor in jouw instax mini camera of printer! Met de instax mini film ben je altijd klaar voor een nieuw avontuur. 

Dit is het kleinste formaat foto (creditcardformaat) en wordt het vaakst gekozen. Het beeld zelf is 62 x 46 millimeter en de grootte van de film is 86 x 54 door de welbekende witte rand.  

Zowel geschikt voor de mini camera’s als de printers.  

Tip: in de productnamen van de camera’s en printers lees je vaak af welk type filmformaat je kunt gebruiken. 

Bekijk alle instax mini camera's

Een bericht gedeeld door instax NL (@instax.nl)

SQUARE film 

Met jouw camera vol SQUARE film in de aanslag ben je klaar voor alles wat er te gebeuren staat. Ga op pad en fotografeer je vrienden. Met instax SQUARE film zet je namelijk gemakkelijk meerdere mensen in de spotlight.  

Het beeld is 62 x 62 millimeter en de film heeft een grootte van 87 x 72 millimeter. Leg de wereld vast binnen het bekende vierkant. 

Zowel geschikt voor de SQUARE camera’s als de printers.  

Bekijk alle instax SQUARE camera's

WIDE film 

Met instax WIDE film leg je de tofste plekken en leukste momenten – zo groot en breed mogelijk – vast. Heel simpel: heb je een flinke vriendengroep?  

WIDE film is een formaat waar iedereen op past. Geen excuses meer om onder de groepsfoto uit te komen! 

De afmeting: 99 x 62 millimeter. De totale grootte is 110 x 85 millimeter. Je kunt de grootte van deze film vergelijken met twee mini films naast elkaar.

Zowel geschikt voor de WIDE camera’s als de printers

Bekijk alle instax WIDE camera's

Een bericht gedeeld door instax NL (@instax.nl)

  

Stap #3 – Eenmalig of onbeperkt afdrukken 

Leuk hé één unieke foto? Of ga je toch liever voor het onbeperkt afdrukken? Lastig, lastig. Al denken wij dat het simpel is: wil je onbeperkt afdrukken en alle heerlijke momenten sharen met je vrienden? #sharingiscaring  

Dan is een instax printer echt iets voor jou! Houd je van exclusiviteit en wil je maar één foto per gelegenheid? Dan zijn álle instant camera’s perfect voor deze momenten. Easy toch? 

En kun je echt, echt, echt niet kiezen? Dan hebben wij ook daar een oplossing voor. Breng jouw digitale herinneringen tot leven met een instax smartphoneprinter en camera ineen

Een bericht gedeeld door instax NL (@instax.nl)

Print elke foto zo vaak als je wil. Jazeker, ook de foto’s die al op je telefoon staan. Nooit meer ruzie om wie de foto mag houden. Met dit instax exemplaar druk je die favoriete – of oude – herinnering voor iedereen af!  

Hulp nodig? Doe de quiz! 

Nu je een beter beeld hebt bij de producten en het filmformaat, heb je hopelijk een keuze kunnen maken. Mocht je toch twijfelen en hulp nodig hebben. Laat je dan inspireren door onze #instaxers of vraag onze instax chatbot om raad. Hij helpt je graag met al je vragen over instax. Succes! 
Doe de QUIZ 

Je kunt de chatbot ook via Instagram activeren. Stuur ons een DM met 'QUIZTIME' om te quiz te starten. 

Naar Instagram