5 creatieve tips om jouw instax printer thuis te gebruiken

5 creatieve tips om jouw instax printer thuis te gebruiken

We hebben allemaal thuis blijven herontdekt de laatste tijd. Eindeloos veel thee gedronken, Netflix volledig uitgespeeld of misschien wel een nieuwe TikTok carrière opgedaan. Het klonk als een droom, had je dan nu eindelijk tijd om jouw goedgevulde boekenkast uit te lezen? De roze waas verdween en het is tijd om nu niet alleen jou, maar ook je mobiel eens op te frissen.

Als een fotograaf zijnde is terugkijken naar mijn oude vergeten foto’s het eerste wat ik doe. Het maakt mij dan niet uit of het mijn werk materiaal is, mijn persoonlijke pics in mijn telefoon of juist de old-school albums die mijn ouders samengesteld hebben toen ik jong was. Tegenwoordig hebben wij ZÓ veel foto’s, dat de gedachte om ze te verwijderen mij kippenvel geeft… Ik kijk er liever nog een keer op terug. Maar uiteindelijk ben ik te druk bezig met nieuwe foto’s maken. Daarom heb ik besloten om mijn nieuw gevonden tijd te gebruiken voor een trip down memory lane. ‘Hoe?’ vraag je jezelf af? Door mijn vergeten foto’s om te zetten naar instant prints met de instax mini Link. Daarom deel ik vandaag 5 manieren om jouw instax mini Link of instax mini LiPlay jou een flinke dosis nostalgie te geven en te genieten van jouw vrije tijd.

1. instax als decoratie

Dit is de perfecte tijd om jouw kamer een nieuwe look te geven. Dus waarom maak je geen instax muur, of pas je de oude aan?
Persoonlijk breng ik de komende weken met mijn moeder door, ik ruil Londen in voor de zuidkust. Het is hier rustig en het is bijna raar om door zeemeeuwen wakker gemaakt te worden in plaats van sirenes! Geloof het of niet – ik mis Londen nu al!!! Dus ik print mijn favoriete foto’s van de stad uit voor in mijn kamer hier.

2. Maak collages

Één optie waar ik dol op ben in de instax mini Link app is de mogelijkheid om een foto te verdelen over twee instax prints. De instax app verdeeld jouw foto automatisch, dus het matcht perfect met de andere instax film. Deze optie geldt voor zowel de portretfoto's als de landschapsfoto's.
Als je een panorama foto hebt gemaakt kun je deze gemakkelijk verdelen over twee instax prints. Voor gewone foto’s kan dit natuurlijk ook. Ik heb voor mijn prints instax mini film Macaron gekozen, voor een verlopend effect van pastelkleuren.
Ga creatief aan de slag door een toffe instax muur te maken. Benieuwd hoe? Check hieronder onze top tips.

Collage top tips

· Selecteer foto’s waarin er een onderwerp aan één kant van de foto staat, en een doorlopend landschap aan de andere kant. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp niet verstoord wordt.
· Omdat Macaron film een ombré effect heeft die doorloopt op de frames, is het verstandig om met de laatste foto eerst te beginnen. Je werkt dan langzaam weer terug naar de ‘linkerkant’.
· Gebruik een online hulpmiddel om jouw afbeeldingen tot de juiste grootte te krijgen. Google “Hoe resize ik mijn afbeelding in mm” en gebruik de tool die jou het handigst lijkt.

3. Face swap

Wie heeft er nog filters nodig? Pak je schaar en wat kneedgum want we gaan knutselen – old school style.

Face swap top tips

· Vind twee onderwerpen met hetzelfde formaat hoofd!
· Voor de veiligheid raden we aan om maar één keer in de film te knippen nadat hij volledig ontwikkeld is.

4. Geef ook anderen instant happiness

Stuur jouw vrienden en familie ook wat liefde! Als accessoire voor bij de instax mini Link, verkoopt instax ook schattige fotoalbums voor instax mini prints. Print al jouw favoriete herinneringen die je gemaakt hebt met jouw beste vriendin en bundel ze in een instax mini album. Vergeet niet om inside jokes of grappige memes toe te voegen! Wanneer je klaar bent kun je jouw cadeautje opsturen. Je kunt ze ook vertellen dat er een tof cadeau op haar wacht wanneer je haar weer ziet!

5. Maak je eigen spel

Maak je eigen spel met jouw instax prints. Denk bijvoorbeeld aan “Wie is het” met bekenden of juist bekende Nederlanders. Of misschien toch een kaartenspel? Genoeg mogelijkheden om mee aan de slag te gaan!

Heb jij een creatieve manier gevonden om jouw instax mini Link of instax mini LiPlay thuis te gebruiken? Deel het dan met ons door #DontJustTakeGive te gebruiken of door @instax.nl te taggen.