Zwanger? Leg je babybump vast met INSTAX

Zwanger? Leg je babybump vast met INSTAX

Oké, dames (en toekomstige papa’s die stiekem meelezen), laten we eerlijk zijn: er zijn weinig dingen zo magisch en tegelijkertijd zo vreemd als het zien van je buik die elke week een beetje groter wordt. Je begint met ‘oh kijk, een klein buikje!’ en voor je het weet, vraag je je af hoe je überhaupt nog kunt ademen of je sokken en schoenen aantrekt. Dit hele proces op de gevoelige plaat vastleggen, is niet alleen leuk, het is ook een prachtige manier om deze bijzondere periode in je leven te vereeuwigen.


En het beste nieuws? Je kunt dit allemaal low-key doen met de INSTAX mini 12 camera of de INSTAX mini Link 3 printer. Want laten we wel wezen, wie wil er nu geen fysieke foto van die groeiende babybump?

 

Waarom je jouw babybump zou willen vastleggen

Je zwangerschap is een achtbaanrit vol emoties, cravings, en een heleboel ‘Ik pas niet meer in mijn favoriete jeans’-momenten. Maar het is ook een tijd die je later met een glimlach – ja, echt waar! – terug gaat willen zien.

En nee, je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om dit goed te doen. Het is eigenlijk super low-key en zo gepiept. Elke week of maand een foto van je buik, en je hebt een prachtige serie die het verhaal van jouw zwangerschap vertelt. En geloof ons, je denkt misschien dat er niet zoveel verandert, maar wacht maar tot je die foto’s aan het einde van de rit naast elkaar ziet!

 

Tips voor het maken van prachtige buikfoto’s

Dus, hoe pak je dit aan? Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat jouw babybump-foto’s Insta-waardig zijn (en om te voorkomen dat je er elke keer anders uitziet).

 

1. Zorg voor een neutrale achtergrond

Kies een plek in huis met een neutrale achtergrond. Een witte muur, een effen gordijn, of zelfs die saaie kast die je al jaren wilde verven maar nog steeds niet hebt gedaan, zijn perfect. Het gaat om jouw buik, niet om het decor.

 

2. Poseer elke keer op dezelfde manier

Consistentie is key, mensen! Zorg ervoor dat je elke keer dezelfde pose aanneemt. Of je nu besluit om recht vooruit te kijken of een subtiele zij-aanzicht pose doet, blijf erbij. Het verschil in je buik wordt dan des te duidelijker.


3. Elke week of elke maand een foto

Kies een vast moment, bijvoorbeeld elke maandagavond na het eten (want je weet dat die bump er dan extra goed uitziet). Of ga voor elke maand als dat beter bij je past. Hoe dan ook, regelmatig foto’s maken is essentieel. Zo zit er elke keer evenveel tijd tussen.

 

4. Draag elke keer dezelfde kleding

Je hebt vast een favoriete zwangerschapslegging of dat ene T-shirt dat precies goed valt. Draag deze elke keer dat je een foto maakt. Dit maakt de veranderingen in je buik nog opvallender.

 

5. Markeer de foto’s

Maak er een gewoonte van om op elke foto te noteren hoe ver je bent in je zwangerschap. Dit kan simpelweg door met een stift op de film te schrijven, of door een leuk bordje vast te houden. Hoe dan ook; het is leuk om later precies te kunnen zien welke foto bij welke week hoort.

 

Foto’s zwangere buik: leg je babybump vast met INSTAX mini 12

Hier komt het leukste deel: met de INSTAX mini 12 of de INSTAX mini Link 3 printer maak je van je babybump-foto’s meteen tastbare herinneringen. De INSTAX mini 12 camera is perfect voor dit soort projecten. De camera is supermakkelijk te bedienen en het compacte formaat is ideaal voor het vastleggen van jouw wekelijkse (of maandelijkse) babybump. Het voordeel? De mini-foto’s worden verticaal afgedrukt, wat perfect past bij de manier waarop je poseert voor je bumpshot. Daarnaast druk je de foto direct af én heb je een prachtig beeld om aan je verzameling toe te voegen. Bovendien heeft de camera een schattige uitstraling, die perfect past bij deze speciale tijd in je leven.

Ben je meer van de digitale fotografie? Dan is de INSTAX mini Link 2 printer jouw nieuwe beste vriend. Maak een foto met je telefoon, voeg een filter of tekst toe, en print het direct uit op mini-film. Het voordeel hiervan is dat je je foto’s kunt bewerken en er zeker van kunt zijn dat elke opname precies goed is voordat je deze print. En laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven dat gevoel van een verse foto in je hand, klaar om in een fotoboek te plakken of op de koelkast te hangen.

 

Ook een tof idee: een in en uit de buik-foto

Voor de avontuurlijke zielen onder ons: probeer eens een in en uit de buik-foto. Of wat dacht je van een twee maanden voor en twee maanden-na foto? Dit geeft niet alleen een beeld van hoe snel je lichaam verandert, maar het is ook een geweldige manier om die transformatie vast te leggen. Ook hier geldt: de verticaal geprinte mini foto’s zijn perfect voor dit soort vergelijkingen. Plus, het geeft je iets om naar uit te kijken als die laatste weken van de zwangerschap net een tikkeltje te lang beginnen te voelen.


Dus, ready? Ben je klaar om je babybump vast te leggen? Pak je INSTAX camera of INSTAX printer, zet een grote glimlach op en klik! Deze momenten zijn uniek, dus zorg ervoor dat je ze vastlegt op de meest stijlvolle manier. En vergeet niet: elke bump is prachtig, hoe groot of klein ook. Tijd om te stralen, mama in spe!