Maak op jouw feest een DIY photobooth met INSTAX

Maak op jouw feest een DIY photobooth met INSTAX

Als er één ding is dat je feestje van ‘leuk’ naar ‘episch’ kan tillen, dan is het wel een photobooth. Of je nu een bruiloft organiseert, een 21-diner viert, of gewoon een knallend verjaardagsfeest geeft, een photobooth zorgt ervoor dat je gasten niet alleen geweldige herinneringen maken, maar deze ook meteen mee naar huis kunnen nemen. Plus, het is de perfecte manier om een uniek gastenboek te maken waar je jaren later nog met een glimlach naar terug kijkt. En zeg nou zelf, wie wil er niet een foto van zichzelf met een belachelijke zonnebril en een nep-snor op? 😉

 

Low-key een eigen photobooth op jouw feest?

Goed nieuws! Je hebt geen professioneel bedrijf nodig om een geweldige photobooth op te zetten. Het kan allemaal low-key, en je hoeft er geen fortuin aan uit te geven. Wat je wél nodig hebt, is een beetje creativiteit en de juiste tools. Hieronder vertellen we je precies wat je nodig hebt om jouw persoonlijke photobooth tot een echt succes te maken.

 

1. Klik en klaar: de magie van de INSTAX camera

Het mooie van een INSTAX camera is dat je direct een tastbare foto in handen hebt. Geen gedoe met printers of e-mailen; je maakt de foto, en voilà, hij rolt er zo uit. Je hebt keuze uit verschillende modellen, maar voor een photobooth op jouw party, zijn de INSTAX SQUARE SQ1 en de INSTAX WIDE 400 absolute aanraders. De SQUARE is perfect voor die Instagram-waardige snapshots, terwijl de WIDE ideaal is voor groepsfoto’s waarbij niemand uit het kader valt.

 

2. Pimp je party met een fancy backdrop

Geen photobooth zonder een coole achtergrond! Ga voor een glittergordijn, een gekleurd stuk stof, of zelfs een muur bedekt met bloemen (als je echt uit wilt pakken). Zorg ervoor dat de backdrop past bij het thema van je feest. Ga je voor glamour? Kies dan voor iets dat fonkelt. Is het thema tropical? Een backdrop met palmbladeren doet het altijd goed.

 

3. Props, props, props: maak je foto’s hilarisch

Props zijn essentieel voor een geslaagde photobooth. Denk aan gekke zonnebrillen, nep-snorren, hoedjes, en bordjes met grappige teksten. Nog beter: kies props die passen bij het thema van je feestje.

Organiseer je een 21-diner? Kijk dan even naar deze tips voor je perfecte 21-diner. En als je bezig bent met een bruiloft, vergeet dan niet om je te laten inspireren door deze ideeën voor een perfecte bruiloft met INSTAX.

 

4. Je moet zelf de slingers ophangen

Wil je echt dat je gasten gaan pronken met hun foto’s. Hang een koord of een waslijn op waar mensen hun foto’s aan kunnen vastpinnen. Zo heb je meteen een ‘levend’ gastenboek dat gedurende de avond steeds voller wordt. Plus het ziet er ook nog eens supertof uit als decoratie.

 

5. Set-up en go! Een photobooth om u tegen te zeggen

Zorg ervoor dat je een klein station of tafel inricht waar alle props, de camera, en de foto’s bij elkaar liggen. Dit maakt het voor je gasten makkelijk om in en uit te lopen zonder dat alles een chaos wordt. Een leuke tafel met een paar feestelijke accessoires erbij, en je bent klaar om te gaan.

 

Waarom een INSTAX camera ideaal is voor jouw zelfgemaakte fotohokje

De kracht van een INSTAX camera zit in de eenvoud. Je neemt de foto, en binnen enkele seconden heb je een fysieke foto in handen. Dat is niet alleen superleuk voor je gasten, maar het zorgt er ook voor dat je zelf iets tastbaars overhoudt aan de avond. Met de INSTAX SQUARE maak je stijlvolle vierkante foto's die perfect zijn om in een album te plakken of in te lijsten. En als je een feestje geeft waar grote groepen samenkomen, dan is de INSTAX WIDE je beste vriend; meer ruimte op de foto betekent meer gezichten én meer fun!


Dus, waar wacht je nog op? Tijd om die photobooth op te zetten en je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nu gaat voor glam, gek, of een beetje van beide, een photobooth met INSTAX is dé manier om je feestje naar een hoger niveau te tillen. En vergeet niet: de beste feestjes zijn die waar je niet alleen herinneringen maakt, maar ze ook mee naar huis neemt. Tijd om te klikken, lachen, en vooral: genieten!