Hello baby! Instax voor je babyshower, invulboekje of geboortekaartje

Hello baby! Instax voor je babyshower, invulboekje of geboortekaartje

Je zwangere vriendin, zus of nichtje in het zonnetje zetten met een babyshower? Zorg dat er een instax camera in de buurt is! Aan de slag met je printer of camera voor het geboortekaartje van je newborn? Super origineel én leuk om zelf te doen. Maar ook voor het vastleggen van het eerste jaar van jouw baby is instax een goed idee. Of maak elke maand een foto van de groei van je buik, gewoon voor jezelf. Met deze handige instax tips en leuke ideeën maak je overal een feestje van.

Met 
instax camera’s en printers leg je namelijk alles vast. Fotografeer de mooiste en leukste herinneringen die je deelt én vervolgens herbeleeft. Met een beetje creativiteit kun je met jouw instax herinneringen de leukste dingen creëren. Er zijn ontelbaar veel leuke ideeën om jouw (toekomstige) baby – of die van je vriendin of zus – op de gevoelige plaat te leggen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

#1 – Shoot, stick, sign!


Organiseer jij een babyshower? Regel een instax camera of printer, washi tape, gekleurde pennen, stickers, een fotoalbum en Do It Yourself. Vereeuwig de zwangere in kwestie met al haar vriendinnen, zus(sen), moeder en schoonmoeder en creëer een prachtig babyshowerboekje. Verzamel hierin alle foto’s met van iedereen een persoonlijke boodschap. Superleuk en origineel.

Tip: zijn er ook kinderen bij? Dan is een 
instax printer handiger én goedkoper. Kinderen zitten niet graag stil en hebben een photobomb-neiging net op het moment dat jij de foto maakt. Met een printer filter je de slechte foto’s er direct uit. Scheelt weer! 😉

Nog op zoek naar een leuk babyshower cadeau om aan de mommy to be te geven? Instax is altijd een goed idee! Kleertjes en speelgoed krijgen moeders al genoeg, net als die luiertaart en bevallings-survival-pakketten overigens. Dus hoe leuk is het om een cadeau te kopen écht speciaal voor de moeder? Met een instant camera of fotoprinter kan ze alle favoriete momentjes met haar spruit – en momenten van jullie feestjes en gezellige dagjes weg – vastleggen. Briljant, toch?

Heeft mama al een camera of printer in bezit? Dan is de Baby bundel van instax ook perfect om te geven én te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor de 
Baby Bundel instax mini Blue of de Baby bundel instax mini Pink.

Een kleine groeit énorm snel. Het is bijna niet bij te houden dat eerste jaar. In het bijgeleverde 
scrapbook album kun je alle herinneringen direct bundelen. Ook inbegrepen: een handige fotolijst met standaard om de mooiste foto een speciaal plekje te geven. En voor als de moeder niet kan kiezen, een uitklapbare fotohouder om meerdere fijne momenten in te bewaren.

#3– Go round and round: elke maand een foto


Ook voordat de kleine er is, kun je al een hoop vastleggen met de instax printer of camera. Als je zwanger bent, valt het soms niet op hoeveel – en snel! – je lijf verandert. Hoe speciaal is het om dit proces vast te leggen? Met instax kun je heel gemakkelijk een fotoserie maken van je (hoog)zwangere buik. Het verschil tussen een ik-heb-net-iets-teveel-gegeten-buikje en een mooie, ronde buik tegen het einde zijn onwijs bijzonder om te zien. Hoe tof is het dan ook om elke maand een foto van je buik te maken en deze in te lijsten als aandenken aan je zwangerschap?

Let wel op dat je gebruik maakt van goed licht. Zorg dat het licht vanuit één richting komt, zo komen de rondingen van je zwangere buik het mooiste uit. Druk je buikfoto’s meteen af met een instax camera of printer en verzamel ze alle 9 voor je collage.

#4 – Duizend en één foto’s


Ben je moeder en daarmee bijna vanzelfsprekend eigenaar van duizend en één foto’s van je kroost op je telefoon? Logisch, want je wil niets missen en daardoor leg je alles vast. Zorg dat je orde schept in deze chaos en keuzes maakt. Met de instax mini Link fotoprinter creëer je rust én ruimte. Ruimte voor nog meer foto’s op je telefoon 😉. Om ze vervolgens weer af te drukken met je instax printer.

Met een 
mobiele fotoprinter heb je namelijk heel snel je favoriete foto’s in handen en kun je lekker creatief aan de slag gaan. Creëer bijvoorbeeld je eigen instax wall of versier je koelkast met je mooiste herinneringen. Ook leuk om fotoalbums voor je kinderen te maken voor als ze groter zijn. Zo zonde om al die mooie foto’s alleen maar op je telefoon te laten staan. Want zeg nu zelf, hoe vaak blader jij door je digitale album?

De 
instax mini Link 2 biedt bijvoorbeeld eindeloos veel mogelijkheden. Download de gratis app en verbind de printer met jouw telefoon. Met de mini-fotoprinter voeg je effecten en filters toe, kun je hilarische collages maken of laat je verrassen door de surprise-mode. Tevreden over het eindresultaat? Afdrukken maar!


#5 – instax geboorte stickerframes


Ben je net bevallen en wil je iets unieks meegeven aan vrienden en familie die op kraambezoek komen? Hoe speciaal is het om opa en oma vast te leggen met de kleine en ze vervolgens meteen de afdruk mee te geven? Dit bijzondere moment wil iedereen vastleggen én het liefst mee naar huis nemen. 
Instant Celebration biedt een uitgebreide collectie stickerframes in verschillende ontwerpen en stijlen. Laat je inspireren door tal van hippe designs en verras het kraambezoek met dit leuke aandenken.

Nog leuker is misschien wel om zelf aan de slag te gaan met een design voor je stickerframe. Heb je zelf een geboortekaartje ontworpen? Maak een stickerframe in dezelfde print. Supertof! Er is zoveel keus als het gaat om lettertype, kaders, stickers én kleur; dit moet je gewoon leuk vinden.

Uiteraard kun je de designs voor elke type film gebruiken; WIDE-film, SQUARE- en mini-. Let wel op met designen dat je vooraf het juiste formaat selecteert!


Tips & tricks voor anderen?


Heb jij nog tips en tricks die wij niet genoemd hebben? Wil jij anderen 
instaxers inspireren? Dat juichen wij alleen maar toe. Gebruik #instaxer of @instax.nl en deel jouw inspo! En wellicht vind jij jouw foto terug op onze instax inspiratiepagina. Wist je dat je ook nog eens kans maakt op een 50-pack film? Wij wensen je succes met het maken van die winnende foto!