Haal jij het meeste uit jouw foto's? Print jouw zomer herinneringen!

Haal jij het meeste uit jouw foto's? Print jouw zomer herinneringen!

Steph Yt Bio: Stephanie Yt is een 28-jarige Londense fotograaf uit Hong Kong. Haar liefde voor reizen heeft haar naar onwerkelijke plekken als de zoutmeren landschappen in Bolivia en de gouden zonsondergangen in Serengeti gebracht. Ze fotografeert al lang met haar Fujifilm X100 camera, maar wisselt nu af met haar Fujifilm X-A7 kit met extra lenzen zoals de XC50-230mm en de XC35mm F2.

Haar liefde voor reizen en eten houd ze bij en deelt ze via haar blog Steph Yt Travels en haar Instagram @stephyttravels. Ze is een online hotspot voor zowel reizigers als foodies. Sinds de lockdown focust ze zich op reizen binnen de UK, zelfgemaakte maaltijden en tijd doorbrengen met haar vriend en haar kat, Mochi.

Een felblauwe lucht, prachtige wilde bloemen en gezellige middagen/ avonden thuis; de zomer staat volledig in het teken van herinneringen maken. Tegenwoordig is alles online, en het is zeldzaam en een privilege om fysieke foto’s te hebben die je jouw favoriete momenten laten herbeleven. Deze zomer neem ik mijn instax mini Link mee op pad om precies dat te doen. Of ik nou thuis of onderweg ben, mijn mini Link samen met de X-A7 camera is de perfecte combinatie voor herinneringen vastleggen.

De instax mini Link is een draagbare instax film printer waarmee je niet alleen je foto’s kan bewerken, collages maken, en nog veel meer, maar je ook direct vanaf je telefoon of Fujifilm camera’s kan printen. Je kunt ze gemakkelijk draadloos verbinden dankzij de ingebouwde Bluetooth verbinding. Hierdoor kun je de print functie makkelijk gebruiken wanneer je door jouw galerij scrolt.

Ik heb de instax mini Link gebruikt terwijl hij gekoppeld was aan mijn favoriete camera: de X-A7. Ik ben dol op de goede kwaliteit van geprinte foto’s. Ik houd ervan dat ik kan kiezen welke foto’s ik print, zodat ik zeker weet dat er geen film verpest wordt aan afbeeldingen die er misschien anders uitkomen dan ik had gedacht. Het is een gemakkelijke manier om prachtige plekken en lieve herinneringen dichtbij je te houden. Het is ook leuk om vrienden een aandenken te geven van de dag die jullie samen hebben doorgebracht.

Voor diegene die van experimenteren houden, is de mini Link App gratis te downloaden op je telefoon. Zo kun je alvast je foto’s bewerken of collages maken voordat je ze print. Zoals je de printer kunt verbinden met de X-A7, kun je de app ook verbinden met je telefoon. Zodra je verbonden bent is het gemakkelijk te synchroniseren met je telefoon voor toekomstige prints.

In de app kun je jouw foto bewerken in verschillende vormen. Van het aanpassen van de helderheid, verzadiging (saturation) tot het toepassen van een contrast met de voorgestelde filters (monochrome, sepia en auto). De mini Link App wijst zichzelf en is gebruiksvriendelijk. Zo komen jouw foto’s er uit als stijlvolle prints. Tip van het huis: gebruik de Fujifilm Remote Camera App om jouw foto’s te importeren vanaf je camera naar je smartphone en ga aan de slag!

 Mijn favoriete functie is de collage functie, waarmee je meerdere afbeeldingen kan printen op één instax print. Het is de perfecte “Photobooth-stijl” functie waarmee ik verschillende bewegingen en emoties kan uiten. In dit geval heb ik mijn kat Mochi en zijn veel vragende emoties vastgelegd.

Een andere functie waar ik dol op ben is de Split print functie. Hiermee kun je één foto spreiden over meerdere instax prints, en een scrapbook-stijl collage maken. Ik houd van de manier waarop één afbeelding door meerdere prints gaat en er uiteindelijk uitkomt als één samenhangend beeld. Het is weer eens wat anders en staat super tof als je het geheel aan de muur hangt.

Aan het einde van de dag is er niets beter dan je herinneringen direct in handen hebben. Ik ben super enthousiast dat ik nu een gemakkelijke manier heb om mijn favoriete afbeeldingen bij de hand te houden met de instax mini Link en Fujifilm X-A7.