Geen motivatie om te sporten? Maak jouw workout met de instax mini 11

Geen motivatie om te sporten? Maak jouw workout met de instax mini 11

Hoe is het nou met je? Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je je tijd goed doorkomt. Mis jij je sportlessen ook zo? Ik wel, dus ik kwam met een creatieve oplossing!
Ik besloot 5 cardio en 10 kracht/ buikspier oefeningen te fotograferen met mijn instax mini 11. Ik gebruik de prints als een soort kaartspel. Wanneer ik een workout wil doen, pak ik blindelings een hoeveelheid oefeningen waar ik zin in heb. Zo creëer ik mijn eigen routine! Het is leuk en motiverend om te weten wat je moet doen op je workout dag, zoals je gewend bent van een leraar of personal trainer. Heb je de camera nog niet? Geen probleem! Je kunt dit met elke instax camera doen, of zelfs je workout foto’s direct van je telefoon printen.

Hier zijn wat voorbeelden van routines die ik gemaakt heb met de instax prints. Klaar voor een dosis inspiratie?

Workout 1

Squat: 3 herhalingen van 20

Sta met beide voeten iets wijder dan je heupen, breng je heupen naar achter door je knieën te buigen en ze lichtelijk naar buiten te duwen. Zit in een squat houding terwijl je je hielen en tenen aan de grond houd, met je borst omhoog en schouders naar achteren.

Mountain climbers: 3 herhalingen van 20 seconden

Vanuit een plank positie breng je een knie in een vloeiende beweging omhoog naar je buik toe. Herhaal deze actie met je andere knie en ga afwisselend verder.

Russian twist: 3 herhalingen van 30 seconden

Ga op de grond zitten en breng je benen recht naar voren. Leun een beetje achterover zodat je romp en je benen een lage V-vorm vormen. Balanceer en draai je romp heen en weer… voel je het al branden?

Workout 2

Burpees: 3 herhalingen van 20 seconden

Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte, buig je knieën en hurk neer terwijl je je handen op de grond plaatst. Spring met je voeten naar achteren in een plankpositie en doe een push-up. Spring nu met je voeten naar voren zodat je omhoog kan springen en land zachtjes in een gehurkte positie. Herhaal dit proces!

Jumping jacks: 3 herhalingen van 30 seconden

Sta rechtop met je benen gesloten en je armen langs je zij. Buig je knieën en spring in de lucht! Terwijl je dit doet, spreid je benen tot ongeveer schouderbreedte uit elkaar en til je armen boven je hoofd. Spring terug naar je startpositie en herhaal.

Lunges: 3 herhalingen van 20 per been

Het is belangrijk om bij deze oefening je bovenlichaam recht te houden. Je stapt met één been naar voren, laat je heupen zakken en buig je knieën in een hoek van ongeveer 90 graden. Zorg ervoor dat je voorste knie zich boven je enkel bevindt. Stap dan terug in je startpositie en herhaal deze oefening met beide benen.

Plank: 3 herhalingen van 30 seconden

Vanuit een push-up positie leg je je onderarmen op de grond om je te ondersteunen. Knijp je bilspieren samen en span je buikspieren aan. Het is belangrijk om je nek en ruggengraat neutraal te houden. Creëer één lijn van top tot teen en houd deze positie vast voor 30 seconden.

Workout 3

Knieën optrekken: 3 herhalingen van 30 seconden

Ga rechtop staan met voeten op heupbreedte. Tik nu met je rechterbeen je rechterhand haan, om vervolgens hetzelfde met links te doen. Probeer dit proces zo snel mogelijk af te wisselen. Terwijl je dit herhaalt zorg je dat je een soort huppelende beweging maakt zodat je constant op de bal van je voeten balanceert.

Donkey kicks: 3 herhalingen van 15 per been

Ga op handen en voeten zitten met je handen direct onder je schouders. Zorg ervoor dat je rug plat is en laat je kin naar je borst wijzen. Til je rechterbeen op, met je knie in een hoek van 90 graden. Terwijl je dit doet, til je je linkerhand langzaam omhoog naar het plafond. Stretch niet verder dan comfortabel voelt voor jou. Let ook op dat je je rug niet kromt en je heupen niet draaien.

Leg raises: 3 herhalingen van 10

Ga gestrekt op je rug liggen met gesloten benen. Begin nu langzaam je benen op te tillen tot aan het plafond, terwijl je ze zo recht mogelijk houdt. Span je buikspieren aan, om ervoor te zorgen dat je rug niet belast wordt. Behoud die spanning op je buikspieren door je benen langzaam weer naar beneden te zakken. Je laat je benen de grond niet raken! Houd vast op dit punt en herhaal het proces.

Workout 4

Single leg bridge: 3 herhalingen van 10 per been

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten plat op de grond. Houd je armen naast je met je handpalmen naar beneden. Til een been op, totdat hij gestrekt is. Til vervolgens je heupen op totdat lichaam een rechte lijn vormt. Houd even vast, laat dan langzaam je been zakken en herhaal de oefening.

Lizard jumps: 3 herhalingen van 20 seconden

Vanuit een push-up positie stap je met je rechtervoet naar de buitenkant van je rechterhand. Wacht even en verwissel je benen met een kleine sprong. Houd vast en herhaal.

Side lunge: 3 herhalingen van 20 per been

Sta rechtop met gesloten benen en je tenen naar voren gericht. Stap dan met je linkerbeen zo ver mogelijk zijwaarts. Activeer je linker hiel terwijl je je heupen naar achteren en naar beneden laat zakken, je rechterbeen is gestrekt. Zorg ervoor dat je je voetzolen op de grond houdt en je tenen naar voren blijven wijzen.

Side plank: 3 herhalingen van 20 per kant

Begin op je zij met je voeten op elkaar en een onderarm onder je schouder, deze dient ter ondersteuning. Hef je heupen op totdat je lichaam in een rechte lijn staat, span je buikspieren goed aan. Til je vrije arm boven je en houd deze positie vast. Herhaal deze oefening aan de andere kant.

Locust pose: 3 herhalingen van 10 seconden

Ga op je buik liggen met je armen naast je. Adem diep in en til je hoofd op om naar voren te kijken. Span je buikspieren aan om vervolgens je borst en benen van de mat te tillen. Houd deze positie 10 seconden vast en herhaal.