Breng jouw herinneringen tot leven, van X-A7 tot mini Link

Breng jouw herinneringen tot leven, van X-A7 tot mini Link

Geschreven door: Eren Sarigul 

Wat betekent instax voor jou? Waarschijnlijk niet professionele fotografie, toch? Eerlijk gezegd dacht ik altijd hetzelfde. Nadat ik mijzelf bekend heb gemaakt met de instax mini Link printer en alles wat je ermee kan, is het nu een belangrijk onderdeel van mijn collectie.
De mini Link print instax mini film – zoals je verwacht had – maar het is minder bekend dat je ook foto’s kan printen die je gemaakt hebt met jouw telefoon of professionele camera. Ik heb de printer getest nadat ik met de Fujifilm X-A7 sfeerbeelden in Londen gemaakt had. De resultaten waren enorm verrassend!

instax mini Link
De instax mini Link is een smartphone printer. Je kunt foto’s direct vanaf jouw telefoon uitprinten.
Download de instax mini Link app en verbind met een draadloos netwerk. Verken de app: ga je voor de Match test, Party modus of Video printmodus? Je kunt zelfs je foto’s zwart-wit maken in de app! Voor fotografen is het direct printen van snelle foto’s, waar of wanneer dan ook, een uitkomst. De printer is beschikbaar in drie kleuren: dark denim, dusky pink en ash white.

Met gemak heb ik mijn foto’s geprint en tastbare herinneringen gemaakt. Het bespaarde me veel tijd en bleek ook een sterk visueel hulpmiddel. Het is net zo simpel om de mini Link te verbinden via Bluetooth, als het is om de X-A7 te verbinden. Na het drukken op de print-knop heb je 12 seconden later jouw print in handen!
De printer is tijdbesparend en dit is essentieel voor veel van mijn projecten.

Project: Rood in de stad
Ik ben de laatste tijd erg gefascineerd door Saul Leiter. Dit komt vooral door zijn gebruik van de rode kleur in zijn werk. Daarom heb ik besloten om een project te starten waarin ik de kleur rood in de stad fotografeer. Met het doel om de kleur rood vast te leggen, ben ik de straten van Londen doorgegaan. Bewapend met mijn Fujifilm X-A7 en mijn instax mini Link was ik er klaar voor.

Het regende een paar dagen geleden – geen uitzondering in London. Terwijl de regen bleef stromen, heb ik een toffe foto vastgelegd van een persoon met een licht rode paraplu. Ik was erg enthousiast over de foto en wilde zien hoe het op instax print eruit zag. De instax mini printer pakte ik meteen uit mijn tas, de printer is namelijk erg compact en makkelijk mee te nemen. Na de printer verbonden te hebben, heb ik de foto geprint vanuit de gratis instax mini Link app.

Het is énorm belonend om jouw foto in geprinte versie te zien. Digitale foto’s verschillen normaal een beetje van de geprinte foto’s. Het geeft ook een goed beeld van hoe de foto er uit zal zien op een grote print, zonder dat ik een fotolab hoef te vinden!

Na een paar uur keerde ik terug naar huis, waar ik de beste foto’s meteen printte. De kwaliteit van de films was beter dan ik verwacht had.

Inlijsten
Toen ik eenmaal blij was met mijn prints, was het tijd om ze in te lijsten. We hebben altijd grote plannen voor foto’s, totdat ze verloren gaan in duizenden andere foto’s. Het toffe van de instax mini Link is dat je jouw werk buitenom de digitale wereld ziet. Je krijgt te zien wat er goed staat, en wat niet, of het project mooi samenhangt en of het project ook mooi staat in tastbare prints.

Nadat ik mijn top 6 favoriete foto’s voor mijn project geprint had, heb ik ze geordend en ingelijst.
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Zo gebruik ik de instax mini Link ook om mini portfolio’s te maken. Normale prints meenemen is niet praktisch, maar een instax mini portfolio is gemakkelijk mee te nemen onderweg naar potentiële nieuwe klanten.

De instax mini Link
Tijd is een waardevolle bron, zoals alle fotografen weten. We werken constant met nauwe deadlines dus elk hulpmiddel die tijd kan besparen is meer dan welkom.